dijous, 28 d’abril del 2011

Enciam de l'hort amb taronja

Fa un mes vaig plantar a l'hort unes quantes mates d'enciam (blanc i negre). Ara ja el tinc a punt per collir i he pensat que fer una amanida senzilla i refrescant seria una bona opció.  Aquesta amanida també l' enviaré a la Ummu pel concurs que ha organitzat en motiu de les 500 visites al seu blog, "Bienvenida a mi cocina" .

Mmmm, m'encanta l'enciam! La fulla de l'enciam té un alt contingut amb fibra, es diürètica i afavoreix el son (recomanada pels qui pateixen d'insomni), per aquest motiu és molt recomanable menjar una amanida per sopar.
Els nutrients més importants són: la vitamina A (del beta carotè) i el potassi. IMPORTANT: les fulles amb color verd fosc són les que contenen més beta carotè.

Ingredients:
- 4 taronges
- 4 cebes petites
- un enciam
- formatge ratllat (opcional)
- ingredients per amanir (oli, vinagre de mòdena, sal i pebre i nou moscada)

Es neteja bé l'enciam, fulla per fulla amb aigua freda. Es talla a rodanxes les taronges i les cebes. Es col·loca tot en una ensaladera i s'amaneix al gust. També si es vol es pot amanir amb una mica de nou moscada que li dóna un toc molt peculiar.

Una variant és posar en un plat paper de forn, a sobre el formatge ratllat, es tapa amb més paper de forn i es posa dos minuts al microones (o al forn). Quan encara està calent es dóna la forma de recipient i es deixa refredar. Es munta l'amanida dins.


Us deixo algunes imatges més:

9 comentaris:

  1. Que lechuga más rica.
    Asi con la tulipa quedan muy bien tu ensalada.
    Un saludito

    ResponElimina
  2. Quina sort tenir aquests enciams.
    L'amanida amb taronja queda molt bona, encara que amb nou moscada no l'ha he amanit mai.
    Les cistelletes de formatge queden molt bé per preseentar-les.
    Sort al concurs.
    Quan erem petites sempre ens menjaven les fulles blanques de l'enciam i la meva mare ens deia que les fosques tenien més vitamines.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Una amanida boníssima i si els enciams els culls de l' hort, encara molt millor.
    Normalment jo la faig amb escarola la taronja, ho provaré també amb enciam.

    ResponElimina
  4. tener un huerto es lo mejor para poder saborear una buena ensalada natural como la que nos propones
    peto
    miquel

    ResponElimina
  5. Silvia,

    ¡Qué suerte eso de poder comer las verduras que uno mismo cultiva! Me imagino el sabor intenso de esa lechuga y no como las del súper que no saben a nada. Me gusta la combinación con naranja.

    Por cierto, ¿te ha llegado un mensaje que te dejé sobre el paté de atún? No lo he visto por ningún lado y como alguna vez me ha pasado que el señorito blogger no me ha publicado algo te lo vuelvo a comentar (sino ya puedes perdonar). El paté de atún sí que se puede congelar tranquilamente aunque yo la verdad es que nunca lo he probado y por lo tanto no te puedo asegurar a ciencia cierta cual es el resultado. De todos modos si lo haces tu me encataría que me lo contaras para saberlo la próxima vez.

    Un besito,

    Sacer

    ResponElimina
  6. Que ensalada más buena... y que envidia... tener un huerto para recoger tus propias verduras!!
    Besitos
    rosa

    ResponElimina
  7. Hola Silvia. Gràcies pel comentari. Normal que facis les amanides només amb enciams, amb aquests tant bons que tens a l'hort. Si aconsegueixes espinacs, prova de fer l'amanida, segur que et sorprenen el gust que tenen. Un petó

    ResponElimina
  8. Jo faig una molt semblant i esta molt bona
    Petonets

    ResponElimina