dijous, 14 abril de 2011

Pa de pessic per la mona de Pasqua

Aquest any em toca fer mona per primera vegada! La meva germana m'ha fet padrina d'una preciosa nena que va néixer a l'octubre (la Mireia). Per això aquest cap de setmana he estat provant diferents pans de pessic, per veure quin m'agradava més per fer la mona. De totes les proves que vaig fer i amb la valoració d'un jurat d'experts (família i amics), la recepta de pa de pessic guanyadora és la següent:

Ingredients pel pa de pessic:
- 6 ous
- 250 gr. de farina
- 200 gr. de sucre
- 1 culleradeta de llevat (tipus Royal)
- ratlladura de llimona

Es separen les clares dels rovells d'ou. Es baten els rovells amb el sucre fins que agafi volum.
En un altre bol es munten les clares i les afegim al bol dels rovells remenant a poc a poc.
Seguidament hi afegim la farina i el llevat tamitzada amb un colador, molt suaument, remenant de baix a dalt.
També afegim a la massa la ratlladura de llimona.
Untem el motlle rodó amb mantega i una mica de farina. Hi afegim la pasta anterior i ho col·loquem al forn (precalentat) a 180º durant 25-30 minuts, depenent del forn.
Un cop cuit, el deixem refredar i desmotllem.
Per guarnir-lo es pot fer com es vulgui: amb xocolata de cobertura, amb mantega, amb fruites confitades...
Ja provaré diferents maneres i acabats de mona i a veure quina decideixo regalar!


15 comentaris:

  1. Aquest pa de pessic té molt bon aspecte, segur que ha quedat flonjo, ideal per la mona, pots farcir-la amb alguna crema i fora de xocolata, ja ens l'ensenyaràs.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Té una pinta espectacular, ara a farcir-lo!

    ResponElimina
  3. que buenisima pinta ese pa de pesic!! lo tengo que probar !

    ResponElimina
  4. Pues te ha quedado bien rico. A mi me costó encontrar una buena receta de bizcocho base que fuera bien para cualquier tipo de tarta, tu receta tb me gusta mucho.

    Besis!

    ResponElimina
  5. Gracias por visitarme y asi tambien yo poder ver el tuyo.Bueno ya tienes la primera parte de la mona que se ve muy bien y alta y esponjosa, ahora te queda la decoración.
    Bueno me voy a dar una vuelta por tu blog
    adeu
    miquel

    ResponElimina
  6. Sílvia, què haig de dir del pa de pessic?? Un clàssic de totes les cases i és superagraït!! Encara en faré un per demà!! Felicitats pel bloc!!

    ResponElimina
  7. Hola Sílvia!!
    Aquesta mona quedarà de luxe!! jeje
    He vist que preguntaves a la Gemma per la Recepta del 15, aquí tens tota la informació! ;)
    http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/la-recepta-del-15/
    Petons!
    Sandra

    ResponElimina
  8. Acabo de descobrir el teu bloc per casualitat i m'agrada, així que ja tens una seguidora més.
    Com et diu la Sandra aquesta mona quedarà de luxe segur!!
    Petons,
    Paula
    (http://www.bontiberi.com)

    ResponElimina
  9. Hola Silvia gracias por tu visita! Me quedo un rato por aquí mirando el tuyo! Y que valiente eres lanzandote a hacer una mona!! Tomaré nota! Besitos

    ResponElimina
  10. Gracies pel comentari guapa! M'encanta aquesta recepta per fer la mona. Una seguidora més! Petons

    ResponElimina
  11. Aquest pa de pessic t'ha quedat fantàstic! Llàstima que la teva fillola encara no podrà tastar la Mona aquest any, però vés agafant idees per l'any que ve, que el temps passa ràpid!
    Petons

    ResponElimina
  12. Segur que et va quedar una mona molt bona!!! encara que la fillola no la provés... els pares segur que et van agrair la feina!!! Bona setmana!

    ResponElimina
  13. Silvia, un bizcocho estupendo.
    Felicidades por tu primer año de madrina.
    Besos

    ResponElimina