diumenge, 10 d’abril de 2011

Paté vegetal de gírgoles

Ja sabeu que ara tinc superproducció de gírgoles. Per això vaig estar pensant receptes amb aquest producte: crema de gírgoles, remenat de gírgoles, arròs amb gírgoles... En fi, de moment us deixo aquest paté vegetarà ben fàcil de preparar. Animo a tothom a provar-lo perquè està boníssim!

Ingredients:
- 1 ceba mitjana
- 500 gr. de gírgoles
- 150 gr. de pa ratllat
- 1 dent d'all
- avellanes o algun fruit sec (opcional)
- oli
- el suc de mig llimó
- sal, pebre i una mica de nou moscada

Primer  es pica molt fina la ceba i es posa a potxar. També es piquen ben fines les gírgoles. Quan la ceba ja està daurada se li afegeix les gírgoles i es cuina durant un parell de minuts.
S'empapa el pa ratllat amb aigua calenta i el suc del llimó i l'all picat, i s'afegeix a la paella de les gírgoles.
Es cuina a foc lent fins que redueix tot el líquid. Després si es vol s'hi afegeix les avellanes picades.
Es treu del foc i s'amaneix al gust (sal, pebre i nou moscada).
es col·loca en un bol (tipus plum cake),  es tapa amb plàstic de cuina i es posa a la nevera perquè es refredi i quedi una mica més compacte.

Jo vaig untar unes torradetes per sopar que estaven...

Nota: Vaig tallar el paté en 6 porcions, les vaig embolicar amb plàstic de cuina i ho vaig posar al congelador. Així, quan tingui convidats i vulgui fer una mena de sopar fred o de tapes només hauré de treure les porcions que necessito del congelador i ja estarà preparat.

4 comentaris:

  1. Les girgoles solament las he fet a la planxa, però aquest paté es veu molt bo.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Una idea genial, quines gírgoles més hermoses que veig...

    ResponElimina
  3. Una idea genial, això de poder congelar el paté per altres ocasions, a casa ens agraden molt arrebossades nomes amb farina i fregides.
    Petons

    ResponElimina
  4. Hola Silvia!
    Aquí me tienes visitanto tu "huerto".
    Me ha encanto lo que he visto.
    Me encanta tu lema "Somos lo que comenos"
    Si me pones de estas recetitas sin carne nos veremos mucho :)
    El paté se ve bien rico.
    Un saludito

    ResponElimina