dilluns, 2 de maig de 2011

Pudin al caramel amb fruites

Com ja sabeu al meu hortet hi tinc plantades unes maduixeres que s'han fet enormes! L'altre dia vaig collir les primeres maduixes i estan molt gustoses. Com que la quantitat era prou considerable (unes 12 maduixes) vaig pensar de fer unes postres. Us deixo un pudin que vaig veure la recepta en un llibre i que està boníssim:

Ingredients:
- 500 ml de llet
- 50 gr de farina
- 50 gr de mantega
- 125 gr de sucre negre
- 150 gr de maduixes
- 5 ous
- 2 pomes
- la ratlladura d'una llimona

En un cassó es posa la llet amb la ratlladura de la llimona i 50 gr de sucre morè i es posa al foc fins que bulli. Es retira del foc i es deixa reposar.

En un altre cassó es posa la resta del sucre, a foc mig, i es cou fins que es faci el caramel. S'aboca al motlle que vulguis (rectangular, rodó...), inclinant-lo ràpidament en totes les direccions perquè tot l'interior del motlle quedi banyat. 

Per altra banda es pelen i tallen a trossets les pomes i es baten juntament amb les maduixes.
Es separa la clara dels rovells (les clares poseu-les en un bol on es puguin muntar).

En una olla es fon la mantega, s'hi agrega la farina i es cou 1 minut remenant contínuament. Afegim, lentament, el cassó de la llet i, sense deixar de remenar, es cou 2 minuts més. S'incorpora els rovells, d'un en un, i també el puré de fruites. Es barreja bé i es deixa refredar.

Es munten les clares a punt de neu i s'afegeix suaument a la preparació anterior.

S'aboca al motlle i es cou al forn, al bany maria, fins que el pudin estigui quallat; uns 50 minuts aproximadament.


13 comentaris:

  1. Este puding se ve muy bien.
    A mi las fresas me gustan.
    Un saludito

    ResponElimina
  2. Un puding estupendo, qeu rico de fresas.
    besitoss guapaaaaaa

    ResponElimina
  3. Quina il·lusió poder fer un postre com aquest amb les maduixetes pròpies. Avui nosaltres n'hem pogut collir una, la primera, a veure si en podem fer una dotzena com tu!

    ResponElimina
  4. Les maduixetes són teves?? Tens de tot! Genial!

    ResponElimina
  5. Qué bones les maduixes acabades de collir, d'aquesta manera el pudin a més de bonic estarà molt bo.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Quina sort tenir maduixes pròpies per fer unes postres així, nosaltres no varem saber fer anar endavant les maduixes...un petonet

    ResponElimina
  7. Silvia té una pinta impressionant i amb maduixes de l'hort ha de ser de cine, que de gust...res a veure amb les de compra segurament!! Un petó

    ResponElimina
  8. Ummmmmmm que ricoo ,que suerte tener ya las fresas maduras aqui aun estan en flor.
    Te ha quedado divino y seguro que sabia mejor.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  9. Silvia, quin gust trobar el teu blog!!! M'encanta!!! ;-)
    Jo tambe he fet la primera recollida de les maduixeres... aixo si, dels tests del balco!!!! No hi ha color!! Son tant bones...
    Em quedo com a seguidora perque fas les coses com m'agraden...
    Aquesta recepta genial!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  10. Quina sort poder gaudri d'unes maduixes cultivades per tu mateixa! Estic segura que no tenen res a veure amb la majoria de maduixes comprades... deuen ser gustoses de veritat!
    I amb aquest púding els has fet tot un homenatge! :)

    ResponElimina
  11. Tal com diu la Gemma: quina sort de cultivar les teves pròpies maduixes.El púding deu estar deliciós.

    T´he descobert através del bloc de la Gemma. Em quedo a tafanejar el teu bloc...amb permís.

    ResponElimina
  12. Delicioso, los puddings nunca fallan verdad? es un postre que le gusta a todo el mundo, bueno por lo menos en mi casa! El tuyo está perfecto.
    Un beso.

    ResponElimina
  13. yo tengo todavia en la memoria el olor y el gusto de las maduixes naturales del huerto de mis padres de pequeño y claro hoy en dia que tengo que comprarlas como la mayoria no tienen ni sabor ni olor como las autenticas maduixes maduradas en la planta asi que seguro que tu puedes disfrutarlas con las de tu huerto tan estupendo que tienes y asi disfrutar tambien de este estupendo pudin.
    miquel

    ResponElimina