divendres, 1 d’abril del 2011

Xerrada Slow Food

Avui, al meu municipi he assistit a una xerrada-taller organitzat per Slow Food. Aquesta entitat des del seu naixement ha reivindicat una nova alimentació que ha de millorar la nostra salut. Pretén contrarestar el menjar ràpid i el ritme de vida accelerat, apostant per una alimentació sana i natural.

La xerrada anava a càrrec de la senyora Dolors Roma, que ha parlat de molts temes, tots molt interessants. Alguns són: 
- Proposa sumar l’ús i el coneixement de les plantes medicinals a l’hàbit alimentari diari. En un moment donat es va considerar que l’expressió “per esmorzar, sopes de farigola” resumia molt bé aquesta filosofia.  Ha explicat vàries plantes medicinals...
- També sobre els aliments transgènics i els aliments ecològics...
- De les diferents activitats que fan: per exemple a les escoles fan tallers del gust amb els nens i nenes...
- De les propietats de l'aigua de mar (inclús ens hem begut un "xupito" amb 5 parts d'aigua dolça, 2 parts d'aigua de mar, una llimona per cada litre d'aigua i una mica d'edulcorant. No estava malament!).
- I moltes coses més, ja que ha durant unes 2 hores!!

Per finalitzar, hem acompanyat el taller amb una degustació de productes ecològics i de proximitat. Hi havia diferents tapes: olives arbequines, fruita ecològica, pa integral amb fuet, amb codonyat i formatge, i amb mel i nous. 
Tot estava molt bo i ja tinc ganes de seguir les seves activitats perquè s'aprèn moltes coses interessants d'una filosofia de vida, que no fa massa anys, era "lo normal".


 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada