dijous, 31 de març del 2011

Panadons d'espinacs amb sorpresa

Amb tants espinacs he fet uns quants panadons. L'any passat també en vaig fer i per la massa vaig utilitzar les empanades de La Cocinera: posava una empanada, el farcit a damunt, i a sobre hi posava una altra empanada i les unia. Per tant, els panadons de l'any passat em van quedar ben rodonets. Estaven força bons i si no et vols liar fent la massa, aquestes empanades són ideals. Aquest any, però, he decidit fer jo la massa. Vaig buscar per internet algunes receptes i he utilitzat dos masses diferents per beure quina ens agradava més:

Ingredients massa 1:
- 1 ou
- una tassa d'oli
- una tassa i mitja de llet
- un pessic de sal
- una culleradeta de llevat
- farina (la que admeti)

Ingredients massa 2: (és la típica pasta de pa)
- 350 gr. d'aigua
- un pessic de sucre
- 25 gr. de llevat fresc
- una culleradeta de sal
- 600 gr. de farina (si és de força millor)

Ingredients farcit:
- espinacs
- panses
- pinyons
- all i julivert
- ceba

Primer que res, preparem els espinacs. Un cop ben escorreguts els passem per la paella i hi afegim els alls tallats ben petits i el julivert picat i reservem.
D'altra banda, piquem la ceba i la sofregim. No havia posat mai ceba als panadons però el meu home em va donar la idea i ho vaig provar (per això el nom Panadons amb sorpresa).

Fem la massa 1. En un bol barregem tots els ingredients (l'ou, l'oli, la llet, la sal, el llevat, i anem afegint la farina fins que ens queda una massa que no s'enganxa. Acabem de treballar-la sobre el marbre enfarinat de la cuina.

Fem la massa 2. Sobre la taula de treball (marbre) posar la farina i la sal en forma de volcà. Calentar una mica l'aigua amb el sucre i el llevat, i anar-ho afegint i barrejant poc a poc amb la farina fins que queda una massa consistent que no s'enganxa a les mans.

Deixem reposar les masses una estona tapades amb un drap de cuina. Després fem porcions (jo vaig fer boletes d'uns 60 gr.). Estirem cada bola amb el curró fins que tingui forma el·líptica i ben primeta.
Posem una capa d'espinacs, després una capa de ceba "potxada" i per últim hi afegim les panses i els pinyons (les quantitats són al gust del consumidor). Tanquem el panadó fent una espècie de trenat i els posem a la safata del forn (que tindrem preparada amb paper vegetal). Abans de posar-los al forn, pintem amb un pinzell de silicona els panadons amb oli d'oliva. Després els posem la safata al forn (preescalfat uns 10 minuts abans) a 200º durant uns 15 minuts, o fins que estiguin rossets. Passat aquest temps deixem refredar els panadons sobre una reixeta.


Notes: 
1. Com veieu, vaig fer panadons de diferents formes i tamanys. També amb diferents farciments. També vaig pintar la meitat dels panadons amb oli, i l'altra meitat amb un ou batut. Si us hi fixeu bé, els que estan pintats amb ou tenen un color més lluent. Vaig fent proves i després em quedo amb el que més m'agrada.
2. Després de tastar els panadons amb les dues masses, la valoració és: són diferents, però ens han agradat els dos tipus. Potser els panadons fets amb la massa de pa són més cruixents.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada