dijous, 19 de maig del 2011
Amanida capritxosa
El mateix dia que vaig collir les mongetes, a la nit vaig fer una amanida que l'he anomenada capritxosa ja que com que està feta amb les primeres mongetes de l'any va ser un caprici.
Avui dia, l'amanida ha passat de ser un complement a la categoria de plat principal i inclús, en algunes ocasions, com a plat únic. Nosaltres aquella nit, així ho vam fer, la possibilitat de barrejar ingredients diferents, sens dubte alguna, és el seu major atractiu.
Ingredients:
- 3 patates
- 200 gr de mongeta verda (en el meu cas fina i rodoneta)
- pebrot vermell escalivat
- un grapat d'avellanes (també pot ser pinyons o algun fruit sec)
- 1/2 dent d'all
- alfàbrega fresca
- oli d'oliva, sal
Es renten i es couen les patates amb pell. Es deixa que es refredin i es pelen i es tallen en discos d'un dit de grossor.
Es renten i es tallen les mongetes. Es couen fins que estiguin tendres.
Al pot de la batedora es barreja l'all, les fulles d'alfàbrega, les avellanes i una mica d'aigua de la cocció de les mongetes. Es bat tot junt fins obtenir una pasta homogènia. Poc a poc s'afegeix l'oli sense deixar de batre fins que la salsa està lligada (si queda massa espessa es pot afegir més aigua).
Per emplatar es posa els talls de patata al fons del plat i les tires de pebrot. A sobre es posa les mongetes verdes. S'estén la salsa per sobre.
Amb aquesta amanida participo al concurs de La ensalada más cañera del blog La cocina de Cristina.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Que bona!!!! Si es amb aquests ingredients... mmmmm....
ResponEliminaSort al concurs!! ;-)
Un petonas
Sònia
La salseta amb aquestes verduretes ha de ser una delícia, sort!
ResponEliminaQuina amanida més bona, amb les monjetes acabades de recollir de l'hort, es una amanida 10.
ResponEliminaSort al concurs.
Petons.
gracias linda por participar menuda ensalada mas ricaaaaaaaaa mmmmmmmmm
ResponEliminaun besito wapa y suerte
Aquesta amanida amb mongetes pròpies ha de ser un luxe total! I la salsa amb les avellanes i l'alfàbrega ha de quedar molt gustosa.
ResponEliminaA mí también me encantan las judias verdes y cuando las hago en ensalada les pongo patatas, pero en el resto de los ingredientes no coincidimos, así que la próxima vez la haré como tú, ya la tengo guardadita en favoritos, porque me ha apetecido mucho probarla.
ResponEliminaQue tengas suerte en el concurso!
Un besito.
Una forma diferent i sabrosa de menjar verdura, per els que ens costa menjar.
ResponEliminaPetonets maca
Una amanida molt capritxosa, i molt gustosa, amb unes mongetes acabades de collir ummmmm
ResponEliminaPetons
M' encanten les amanides tan complertes que poden servir de plat únic, que bona aquesta!
ResponEliminaAquestes amanides fresquetes de verdures m'encanten i, ara que ve l'estiu, trobo que vénen molt de gust. A l'hort de casa només hi ha tomaqueres, maduixes i algunes herbes aromàtiques, així que m'hauré de conformar amb les mongetes de la fruiteria... No és el matiex, és clar!
ResponEliminaSalutacions!
La Taula d'en Bernat
Ja m'agrada la verdura amb un raig d'oli així que d'aquesta manera imagina't!
ResponEliminaPetonets.
Què bona, amb avellana!!
ResponEliminaHola Silvia, gracias por participar en mi sorteo, suerte!!
ResponElimina