Avui us vull ensenyar un ingredient que he descobert fa poquet i que estic encantada amb ell: la soja texturitzada.
Ja fa un temps que cada vegada més miro el què compro i el què menjo. M'agrada que sigui el més saludable possible. Una amiga em va parlar d'aquest producte i ara el poso a moltes de les receptes que faig: amb els macarrons, amb cigrons... ja que és un aliment amb un concentrat de proteïna vegetal de molta qualitat.
Visualment, la soja texturitzada imita fàcilment a la carn i com no té quasi sabor admet qualsevol condiment (jo normalment la poso al sofregit).
Com s'utilitza? Posarem un parell de cullerades soperes de soja per persona en un bol i la deixarem hidratar-se amb el doble d'aigua durant uns 10 minuts. És molt fàcil!!
La podeu trobar en diferents formats: més grossa o més fina. Personalment prefereixo la més fina perquè s'hidrata més ràpid.
Així queda la soja un cop hidratada i quan la poses al sofregit, agafa el color vermellós o marronós.
Nota:
- Les proteïnes amb un valor biològic més alt són els ous, seguides de les proteïnes de la carn i el peix i després els làctics. Es considera que les proteïnes d'origen animal són més completes que les d'origen vegetal. Per a que les proteïnes vegetals siguin completes han de barrejar-se entre si. Per exemple: una llegum (llenties) + un cereal (arròs).
- Tot i això no s'ha d'abusar de les proteïnes animals ja que es pensa que contenen major número de toxines i productes de "desfet" procedents del metabolisme cel·lular dels animals. Això pot comportar el risc de certes malalties. (I que consti que jo sóc molt carnívora!)
No la he fet servir mai, però m'imagino que tot es començar. Gràcies per informar-nos.
ResponEliminaPetons.
M'agrada provar productes nous. Jo ho compro en les herboristeries-dietistes. Abans els macarrons empre els feia amb carn picada i ara utilitzo la soja
ResponElimina