divendres, 27 de juliol de 2012

Cupcakes: el frosting

El frosting, hi ha també qui li diu icing, no sé si és ben bé el mateix, és el que s'utilitza per decorar el cupcake. Hi ha diferents tipus de frosting i diferents sabors, com per exemple el que es coneix com buttercream o white frosting, frosting de formatge, frosting de xocolata, de merengue, etc.
Avui us passo el frosting que jo he utilitzat en les meves cupcakes:
White frosting:
-100 gr mantega
- 300 gr sucre glass
- 2 culleradetes de vainilla (1 culleradeta de sucre vainillat + 1 culleradeta d'aigua)
- aigua al gust, segons l'espès o el clar que necessitem el frosting.

S'ajunten la mantega a temperatura ambient i la vainilla. Després s'afegeix el sucre glass en dues vegades.
També es pot afegir algun tipus de colorant per fer el frosting de colors.


Frosting de xocolata:
- 100 gr de margarina vegetal (em van dir que quedava millor que amb la mantega)
- 100 gr de xocolata en pols (jo utilitzo de la marca Valor)
- 2 culleradetes de vainilla líquida (o fer el mateix que a l'anterior).
- 300 gr sucre glass
- 1 culleradeta d'aigua (més o menys)

Es bat la margarina amb la vainilla i després s'afegeix la xocolata. Després s'afegeix el sucre glass. Per últim es posa aigua per aconseguir la consistència desitjada.

dimecres, 11 de juliol de 2012

Cupcakes de xocolata

Fa poc que m'he atrevit a experimentar amb tot aquest món dels cupcakes... que ara s'està posant tant de moda. A partir d'un taller al que vaig assistir he començat a buscar blogs nous, receptes...
Us deixo la recepta de cupcakes de xocolata que vaig aprendre al taller. Simplement és deliciosa:


Ingredients:
- 200 gr sucre
- 60 gr mantega
- 1 cullerada de vainilla líquida
- 1 ou
- 100 ml llet
- 140 gr farina
- 1 culleradeta de llevadura (tipus royal)
- 1 culleradeta de bicarbonat
- 1 culleradeta de sal
- 50 gr de xolocata pur en pols (jo utilitzo la marca Valor)
- 100 ml aigua

Encendre el forn a 150ºC. Es barreja la farina, la xocolata, la llevadura, el bicarbonat i la sal. En un altre bol es bat la mantega amb el sucre fins a obtenir una massa cremosa. Després s'afegeixen els ous i la vainilla. Es barreja bé. A continuació s'afegeix la meitat de la primera barreja i la meitat de la llet. Es barreja bé i s'afegeix el que queda de la farina i de llet. Es posa al forn 10 minuts.

Amb aquesta quantitat surten de 12 a 15 unitats aproximadament.

Les cupcakes les podeu decorar com més us agradi: amb frosting o icing, o amb fondant, les podeu fer farcides...

Animeu-vos, és molt divertit!

dimarts, 3 de juliol de 2012

Les meves primeres cupcakes

El dissabte vaig anar a un taller de cupcakes, el feia la Bebe, la meva professora d'anglès, que és americana i d'aquests dolços en sap molt.

Us deixo l'autèntica recepta americana de cupcakes que em va passar ella:

Recepta bàsica de cupcakes
- 175 gr mantega
- 200 gr sucre
- mitja culleradeta de vainilla (millor líquida, és més concentrada)
- 3 ous
- 1/2 vas de suc de taronja
- 200 gr de farina
- 1/4 culleradeta de llevat en pols (tipus royal)
- 1/4 culleradeta de sal
- 1/4 culleradeta de bicarbonat
- 1 culleradeta de ratlladura de taronja

Encendre el forn a 150ºC. Es barreja la farina, la llevadura i la sal. En un altre bol es bat la mantega amb el sucre fins a obtenir una massa cremosa. Després s'afegeix els ous i la vainilla. Es barreja bé. A continuació s'afegeix la meitat de la farina i la meitat del suc. Es barreja bé i s'afegeix el que queda de la farina i del suc. Es posa al forn 10 minuts.
Surten de 12 a 15 unitat aproximadament.


També vaig fer cupcakes de xocolata i de pastanaga. Boníssimes!! Ja us aniré posant les receptes poc a poc.
La decoració està feta amb frosting (de colors i de xocolata) i també 2 cupcakes estan decorades amb fondant. Ja aniré posant les receptes i explicant com fer la decoració.

Ens ho vam passar molt bé. La veritat és que és molt divertit. Només fa falta imaginació i pots fer les creacions que vulguis.

Petons i visca el dolç!