divendres, 27 de juliol de 2012

Cupcakes: el frosting

El frosting, hi ha també qui li diu icing, no sé si és ben bé el mateix, és el que s'utilitza per decorar el cupcake. Hi ha diferents tipus de frosting i diferents sabors, com per exemple el que es coneix com buttercream o white frosting, frosting de formatge, frosting de xocolata, de merengue, etc.
Avui us passo el frosting que jo he utilitzat en les meves cupcakes:
White frosting:
-100 gr mantega
- 300 gr sucre glass
- 2 culleradetes de vainilla (1 culleradeta de sucre vainillat + 1 culleradeta d'aigua)
- aigua al gust, segons l'espès o el clar que necessitem el frosting.

S'ajunten la mantega a temperatura ambient i la vainilla. Després s'afegeix el sucre glass en dues vegades.
També es pot afegir algun tipus de colorant per fer el frosting de colors.


Frosting de xocolata:
- 100 gr de margarina vegetal (em van dir que quedava millor que amb la mantega)
- 100 gr de xocolata en pols (jo utilitzo de la marca Valor)
- 2 culleradetes de vainilla líquida (o fer el mateix que a l'anterior).
- 300 gr sucre glass
- 1 culleradeta d'aigua (més o menys)

Es bat la margarina amb la vainilla i després s'afegeix la xocolata. Després s'afegeix el sucre glass. Per últim es posa aigua per aconseguir la consistència desitjada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada