dissabte, 10 de novembre de 2012

Taller de decoració de galetes

L'altre dia vaig assistir a un taller de decoració de galetes que organitzava la botiga Delfín de Tàrrega.
Va ser molt divertit.
Primer la professora ens va ensenyar a fer les típiques galetes de manega (o danish butter cookies).
I després ens va ensenyar com decorar-les de dues maneres diferents: amb fondant o bé amb glassa o icing.

Galetes de mantega:
Ingredients:
- 1 ou gran
- 200 gr. de mantega
- 200 gr de sucre llustre
- 400 gr de farina
- aroma de vainilla

Elaboració:
Deixar a temperatura ambient l'ou i la mantega.
Tamisar la farina i el sucre llustre.
Batre la mantega pomada amb el sucre llustre.
Afegir l'ou batut amb l'aroma, de mica en mica.
Un cop estigui tot ben incorporat, afegirem la farina en 3 o 4 vegades.
Estirarem la massa (amb paper de forn a sota, la massa la mig, i un altre paper de forn a sobre).
Guardarem la massa estirada un parell d'hores a la nevera.
Encendrem el forn a 180º.
Tallarem la massa amb els tallapastes escollits.
Courem les galetes en una safata amb paper de forn de 10 a 15 minuts.
Deixar refredar les galetes en una reixeta.
Decorar al gust i servir.

Tant el fondant com el icing ho venen a les botigues especialitzades en reposteria. Tu li afegeixes el colorant que vols.
Ara només falta que m'anima a provar-les de fer a casa!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada