dissabte, 14 de gener de 2012

Entrants del sopar de cap d'any 3 i recepta del 15

Un altre entrant que vaig fer la nit de cap d'any van ser aquestes carxofes farcides de cruixent de pernil i ceba amb formatge ratllat. 


Ingredients i elaboració:

- Una bossa de mini carxofes (o carxofes baby). Jo les vaig comprar de la marca Hacendado. Venen congelades i en cada bossa n'hi ha unes 25-30 unitats. Després només cal seguir les instruccions. Vaig posar-les a màxima potència al microones durant 6 minuts i llestos.

- 2 o 3 talls de pernil salat ben finet. Per fer el cruixent de pernil, el vaig posar al forn uns 20 minuts a 180º tapat entre una làmina de paper de forn i amb un pes a sobre. Després el vaig passar per la picadora.

- Ceba fregida cruixent. Ja la vaig comprar feta de la marca Hacendado. Després la podeu utilitzar per moltes altres receptes: per hamburgueses, amb la carn, per decorar amanides, cremes, salses... Li dóna un toc molt característic.

- I per últim, a sobre les carxofes els hi vaig posar una mica de formatge ratllat.

Unes gotes d'oli, sal, pebre i ho gratinem al forn 5 minuts. S'ha de portar a la taula de seguida per menjar-lo calent.


Ja que el tema de la recepta del 15 d'aquest mes són les carxofes, aprofito per enviar-los-hi l'enllaç i així participar d'aquesta iniciativa. Felicitats nois per aquest primer any tan exitós! 

Aquest d'aquí baix és el Taper, que també va celebrar cap d'any!

14 comentaris:

  1. Gràcies Sílvia! Aquesta recepta és perfecta pel 15! Sabem que vas justa de temps, i tot i així has pensat en nosaltres, quina il·lusió!! :D
    Segur que vau gaudir-les d'allò més, què bones!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Doncs segur que al Taper li varen encantar! Haha! Tenen una pinta estupenda, i amb el pernilet.. ai, que bo!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!!

    ResponElimina
  3. Un bont aperitiu.Quin trio entre el pernil, la ceba i el formatge.

    ResponElimina
  4. Quins entrants més bons... una bona recepta amb carxofa.

    ResponElimina
  5. Una receta de entrante muy rica de alcachofas y por la presentación que tiene queda muy vistosa.
    Un petó.

    ResponElimina
  6. Quina gràcia el Taper :) segur que li agradaren també! Molt maca la presentació.
    Un petonet

    ResponElimina
  7. Un aperitiu amb unes carxofes molt ben farcides i de ben segur que molt bones
    Petons

    ResponElimina
  8. Les carxofes farcides estan bonissimes i són molt versàtils ja que les pots farcir del que més t'agradi! petons

    ResponElimina
  9. La ceba cruixen de l'hacendado és com la de l'Ikea? yupi!!!!! ha de quedar genial amb les carxofes!

    ResponElimina
  10. Quim munt d'idees d'entrants. Aquestes carxofes farcides tenen molt bona pinta.
    Petons

    ResponElimina
  11. he arribat al teu blog per la recepta del 15.....em quedo per aqui

    ResponElimina
  12. Un entrant boníssim amb aquesta combinació tan bona!!! Petons

    ResponElimina
  13. He arribat aquí des de La recepta del 15...quina bona cara que fan aquestes carxofes! a mi també m'agraden molt les carxofes..

    ResponElimina