dimarts, 17 de maig del 2011

Quines mongetes!

Increïble, però ja tinc mongetes a l'hort! El 8 d'abril vaig plantar el planter de mongetera i un mes i una setmana després ja he fet la primera collita.
Com que l'hort té les dimensions que té, només vaig plantar 8 mongeteres de mata baixa (que són de les que he collit) i 8 mongeteres d'emparrar. Em sembla,però, que amb la producció d'aquestes ja en tindré per uns quants mesos.
Com conservar les mongetes:
Mongetes congelades: trossegeu les mongetes i escaldeu-les (llenceu les mongetes quan l'aigua bull i retireu-les quan es torna a iniciar l'ebullició), diuen que va bé afegir un tros de llimona a l'aigua d'escaldar. Refredeu-les amb aigua molt freda (si pot ser amb gel millor). Esteneu-les sobre d'un drap de cotó i quan estiguin aparentment seques embosseu-les i congeleu-les. Per cuinar-les, afegiu-les congelades directament a l'aigua bullint durant uns 20 minuts.

Conserva de mongetes: Empleneu el pot de conserva amb les mongetes trencades i deixant-ne 2 o 3 de senceres a la part superior. Empleneu el pot d'aigua, tapeu-lo i bulliu-lo al bany maria durant 3/4 d'hora.

Propietats:
Les mongetes contenen un 90% d'aigua, hidrats de carboni, riques en fibra, proteines, gens de grassa i poques calories, per això són ideals per les dietes de règim.

Les mongetes contenen: vitamines (A, C, B1...); minerals (potasi, calci, fsfor, ferro, magensi, crom, iodo); i altres (àcid fòlic, beta-carotè, antioxidants...).
Receptes: 
Amb les mongetes es poden fer multitud de plats: bullits, a la planxa, amanides, ensaladilles, com acompanyament de plats principals, purés...

Les mongetes són una magnífica guarnició per carns i peixos. Fan un extraordinari maridatge amb el pernil salat o amb l'oli d'oliva verge.
Avui mateix per sopar em poso a fer alguna recepta amb les mongetes que acabo de collir. A veure si durant la setmana us la puc penjar.

8 comentaris:

  1. Como envidio el poder tener un huerto, aunque sea pequeño.
    Gracias por compartir.
    Besets

    ResponElimina
  2. Quina passada!! Quines mongetes tant rapides... jejejeje I quina enveja que em fas!!! Vull un hort!!!!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  3. Quina enveja Silvia!!! M'encanten les mongetes tendres!!! I acabades de collir.... si no saps de que fer-ne diga'm-ho i en vinc a collir unes cuantes!!. Una abraçada i gràcies per donar-nos consells per conservar-les.
    Un petó.

    ResponElimina
  4. Quina il·lusió poder gaudir d'aquestes mongetes!!!

    ResponElimina
  5. Apa que bones acabades de recollir amb tot el seu sabor. Disfruta d'elles.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Només un mes??? Que ràpid!
    I quina sort poder gaudir d'unes mongetes acabades de collir i cultivades per un mateix...

    ResponElimina
  7. Quina sort tenir aquestes mongeteres, i poder menjar-se-les acabades de collir i poder-ne fer conserves
    Petons

    ResponElimina
  8. jo també vull un hort...
    una abraçada

    ResponElimina