dijous, 19 de maig de 2011

Amanida capritxosa


El mateix dia que vaig collir les mongetes, a la nit vaig fer una amanida que l'he anomenada capritxosa ja que com que està feta amb les primeres mongetes de l'any va ser un caprici.
Avui dia, l'amanida ha passat de ser un complement a la categoria de plat principal i inclús, en algunes ocasions, com a plat únic. Nosaltres aquella nit, així ho vam fer, la possibilitat de barrejar ingredients diferents, sens dubte alguna, és el seu major atractiu.

Ingredients:
- 3 patates
- 200 gr de mongeta verda (en el meu cas fina i rodoneta)
- pebrot vermell escalivat
- un grapat d'avellanes (també pot ser pinyons o algun fruit sec)
- 1/2 dent d'all
- alfàbrega fresca
- oli d'oliva, sal

Es renten i es couen les patates amb pell. Es deixa que es refredin i es pelen i es tallen en discos d'un dit de grossor.
Es renten i es tallen les mongetes. Es couen fins que estiguin tendres.
Al pot de la batedora es barreja l'all, les fulles d'alfàbrega, les avellanes i una mica d'aigua de la cocció de les mongetes. Es bat tot junt fins obtenir una pasta homogènia. Poc a poc s'afegeix l'oli sense deixar de batre fins que la salsa està lligada (si queda massa espessa es pot afegir més aigua).
Per emplatar es posa els talls de patata al fons del plat i les tires de pebrot. A sobre es posa les mongetes verdes. S'estén la salsa per sobre.
Amb aquesta amanida participo al concurs de La ensalada más cañera del blog La cocina de Cristina.

13 comentaris:

  1. Que bona!!!! Si es amb aquests ingredients... mmmmm....
    Sort al concurs!! ;-)
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  2. La salseta amb aquestes verduretes ha de ser una delícia, sort!

    ResponElimina
  3. Quina amanida més bona, amb les monjetes acabades de recollir de l'hort, es una amanida 10.
    Sort al concurs.
    Petons.

    ResponElimina
  4. gracias linda por participar menuda ensalada mas ricaaaaaaaaa mmmmmmmmm

    un besito wapa y suerte

    ResponElimina
  5. Aquesta amanida amb mongetes pròpies ha de ser un luxe total! I la salsa amb les avellanes i l'alfàbrega ha de quedar molt gustosa.

    ResponElimina
  6. A mí también me encantan las judias verdes y cuando las hago en ensalada les pongo patatas, pero en el resto de los ingredientes no coincidimos, así que la próxima vez la haré como tú, ya la tengo guardadita en favoritos, porque me ha apetecido mucho probarla.
    Que tengas suerte en el concurso!
    Un besito.

    ResponElimina
  7. Una forma diferent i sabrosa de menjar verdura, per els que ens costa menjar.
    Petonets maca

    ResponElimina
  8. Una amanida molt capritxosa, i molt gustosa, amb unes mongetes acabades de collir ummmmm
    Petons

    ResponElimina
  9. M' encanten les amanides tan complertes que poden servir de plat únic, que bona aquesta!

    ResponElimina
  10. Aquestes amanides fresquetes de verdures m'encanten i, ara que ve l'estiu, trobo que vénen molt de gust. A l'hort de casa només hi ha tomaqueres, maduixes i algunes herbes aromàtiques, així que m'hauré de conformar amb les mongetes de la fruiteria... No és el matiex, és clar!

    Salutacions!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  11. Ja m'agrada la verdura amb un raig d'oli així que d'aquesta manera imagina't!
    Petonets.

    ResponElimina
  12. Hola Silvia, gracias por participar en mi sorteo, suerte!!

    ResponElimina