I què he fet amb tants carabassons? Uns quants els vaig tallar a dauets, els vaig passar per la paella i els vaig posar en bossetes al congelador. Quan m'interessi puc fer-los servir per truita, per pizza, per quiche... I de la resta n'he fet una crema de carabassó bàsica. Jo he utilitzat una recepta versió light, perquè sempre sóc a temps a afegir-hi calories (amb formatge roquefort, o amb crema de llet o amb unes patatetes...). La crema de carabassó bàsica la poso en pots i al congelador i el dia que la vull menjar, segons l'estat d'ànim que tingui aquell dia la complemento de diferents maneres. Ingredients per fer la crema de carabassó bàsica i light: - 4 carabassons - 3 cebes - 1 o 2 pastilles de caldo (tipus Starlux) - sal, oli, pebre i aigua Aquesta vegada no vaig pelar els carabassons; això sí, els vaig rentar bé i els vaig tallar a trossos. El mateix vaig fer amb les cebes. Després es posa els carabassons i les cebes uns minuts a l'olla amb una mica d'oli (perquè així potencien el gust). Després s'hi afegeix les pastilles de caldo i es posa aigua fins a cobrir la verdura. Quan ja està cuita i està toveta es passa per la batedora (si veieu que hi ha massa caldo, traieu-n'hi una mica perquè sinó la crema quedaria molt líquida) i s'assaona al gust (sal, pebre, nou moscada...). Aquesta és la crema bàsica, i a partir d'aquí pots afegir-hi els que vulguis! Jo vaig optar per: - una mica de conserva de tomàquet fregit casolana (que li dóna un gust molt especial a la crema) - uns trossets de pa amb formatge ratllat per sobre, que vaig posar al forn uns minuts a gratinar - i a més també hi vaig posar a dins un parell de formatges (tipus Caserio). Estava boníssima!! A vegades també hi he posat formatge roquefort, o crostons de pa (picatostes), o una rodanxa de formatge de cabra... Una crema al gust de cadascú!! |
dijous, 21 de juliol del 2011
Crema de carabassó i tomàquet
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Bona manera d'aprofitar-los, t'ha quedat molt xulo presentat.
ResponEliminaPetons.
Quina sort que tens!!!! M'encanten els carbassons i aquest any se'ns ha acabat el xollo de tenir carbassons de l'hort dels meus avis!!. T'envejo!!!
ResponEliminaMolt bona la cremeta!!
M'encanta la crema de carbassó!! i aquesta presentació que has fet encara més!!! pa amb formatge mmm...un molt bon acompanyament!! petons
ResponEliminaSilvia; De ll'hort a l'olla... i mai millor dit...
ResponEliminaQue vagi de gust Silvia¡¡ :-D
Molt bé Sílvia! m´has donat una idea. M´agraden molt les cremes deverdures i ara ja tinc una nova proposta,la teva.
ResponEliminaM'ha fet molta gràcia veure els primers carbassons amb aquestes formes, però deu n'hi dó quina collita i que bé l'aprofites.
ResponEliminaLa crema de carbassó es tant bona a l'estiu com a l'hivern.
Petons.
si et sobren m'enportes uns quants!!! jajaajjajaja. Una crema fantàstica! molts petonets
ResponEliminaUna crema muy completa, yo también la hago, me encanta y es muy refrescante si la tomas fría.
ResponEliminaFeliz verano
Silvia,
ResponEliminaUna crema molt bona!.
Anoto la teva idea de fer el carbassó a dauets i congelar-los. No sé perquè, però m¡havia fet a la idea de que no quedaven bé. Me'ls imaginava massa tous al descongelar-se.
Salutacions.
:)