dimarts, 12 de març del 2013

Una tapa guanyadora

Per commemorar el Dia Internacional de la Dona, a Tàrrega s'ha fet un concurs de tapes. Hi havia 3 categories: la tapa més saludable, la tapa més elaborada i la tapa més original.
Us presento la tapa amb la que vaig participar i amb la que vaig guanyar el tercer premi a la més original: La tapa catalana. (Vaig traure la idea de: Mi blog de pintxos)

Barretina catalana farcida d'all i oli amb llonganissa, truita de mongetes del ganxet 
i pa amb tomàquet

Ingredients:
- pebrots del piquillo vermells
- albergínia
- all i oli (de compra o fet a casa)
- llonganissa amb pebre
- mongetes blanques (de pot)
- ous
- pa (de pagès o de motlle)
- tomàquets per sucar
- oli, sal, julivert i all picat
Tants ingredients com persones hi hagin

Elaboració:
  1. Escorrem i sequem els pebrots del piquillo.
  2. Preparem l’all i oli (en cas de no ser de compra)
  3. Tallem l’albergínia a rodanxes primetes. Les salem. Les posem 2 minuts al microones i després les passem per la paella.
  4. Coem la llonganissa (a la paella o graelles). Fem talls de llonganissa de 3 o 4 dits.
  5. Fem la truita de mongetes blanques amb una mica d'all i julivert. Després, amb un tallador rodó, tallem els trossos de truita.
  6. Torrem el pa. Jo li he donat forma d'estrella.





Un cop tenim tots els ingredients preparats:
Muntatge:
Agafem un tros de llonganissa. Hi posem una rodanxa d'albergínia a sobre. Farcim el pebrot del piquillo amb l’all i oli i el posem a sobre (la barretina). Hi clavem un escuradents (de treure caragols). A sota hi posem el tros de truita de mongetes i després ho posem sobre el pa torrat (untat amb tomàquet o decorat com es vulgui).


 Aquesta tapa conté diferents plats i ingredients típics de la cuina catalana, com:
-         Escalivada de pebrot i albergínia
-         All i oli
-         Llonganissa amb pebre (de pagès)
-         Truita de mongetes del ganxet
-         Pa amb tomàquet
Què es pot demanar més?

2 comentaris:

  1. Ha ha ha! És boníssima!! La idea és genial! La faré un dia d'aquests segur! Per sorprendre els convidats... he he. Felicitats pel premi!!!!!

    ResponElimina
  2. Hola Silvia,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 38.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Vols formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaría molt comptar amb tu.

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina