dijous, 21 de juliol de 2011

Crema de carabassó i tomàquet

I què he fet amb tants carabassons?

Uns quants els vaig tallar a dauets, els vaig passar per la paella i els vaig posar en bossetes al congelador. Quan m'interessi puc fer-los servir per truita, per pizza, per quiche...

I de la resta n'he fet una crema de carabassó bàsica. Jo he utilitzat una recepta versió light, perquè sempre sóc a temps a afegir-hi calories (amb formatge roquefort, o amb crema de llet o amb unes patatetes...).

La crema de carabassó bàsica la poso en pots i al congelador i el dia que la vull menjar, segons l'estat d'ànim que tingui aquell dia la complemento de diferents maneres.

Ingredients per fer la crema de carabassó bàsica i light:
- 4 carabassons
- 3 cebes
- 1 o 2 pastilles de caldo (tipus Starlux)
- sal, oli, pebre i aigua

Aquesta vegada no vaig pelar els carabassons; això sí, els vaig rentar bé i els vaig tallar a trossos. El mateix vaig fer amb les cebes.

Després es posa els carabassons i les cebes uns minuts a l'olla amb una mica d'oli (perquè així potencien el gust).

Després s'hi afegeix les pastilles de caldo i es posa aigua fins a cobrir la verdura. Quan ja està cuita i està toveta es passa per la batedora (si veieu que hi ha massa caldo, traieu-n'hi una mica perquè sinó la crema quedaria molt líquida)  i s'assaona al gust (sal, pebre, nou moscada...).


Aquesta és la crema bàsica, i a partir d'aquí pots afegir-hi els que vulguis! 

Jo vaig optar per: 
- una mica de conserva de tomàquet fregit casolana (que li dóna un gust molt especial a la crema)
- uns trossets de pa amb formatge ratllat per sobre, que vaig posar al forn uns minuts a gratinar
- i a més també hi vaig posar a dins un parell de formatges (tipus Caserio).


Estava boníssima!!

A vegades també hi he posat formatge roquefort, o crostons de pa (picatostes), o una rodanxa de formatge de cabra...
Una crema al gust de cadascú!! 

9 comentaris:

  1. Bona manera d'aprofitar-los, t'ha quedat molt xulo presentat.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Quina sort que tens!!!! M'encanten els carbassons i aquest any se'ns ha acabat el xollo de tenir carbassons de l'hort dels meus avis!!. T'envejo!!!
    Molt bona la cremeta!!

    ResponElimina
  3. M'encanta la crema de carbassó!! i aquesta presentació que has fet encara més!!! pa amb formatge mmm...un molt bon acompanyament!! petons

    ResponElimina
  4. Silvia; De ll'hort a l'olla... i mai millor dit...
    Que vagi de gust Silvia¡¡ :-D

    ResponElimina
  5. Molt bé Sílvia! m´has donat una idea. M´agraden molt les cremes deverdures i ara ja tinc una nova proposta,la teva.

    ResponElimina
  6. M'ha fet molta gràcia veure els primers carbassons amb aquestes formes, però deu n'hi dó quina collita i que bé l'aprofites.
    La crema de carbassó es tant bona a l'estiu com a l'hivern.
    Petons.

    ResponElimina
  7. si et sobren m'enportes uns quants!!! jajaajjajaja. Una crema fantàstica! molts petonets

    ResponElimina
  8. Una crema muy completa, yo también la hago, me encanta y es muy refrescante si la tomas fría.

    Feliz verano

    ResponElimina
  9. Silvia,
    Una crema molt bona!.
    Anoto la teva idea de fer el carbassó a dauets i congelar-los. No sé perquè, però m¡havia fet a la idea de que no quedaven bé. Me'ls imaginava massa tous al descongelar-se.
    Salutacions.
    :)

    ResponElimina