dimecres, 21 de novembre de 2012

Per marcar el lloc a la taula: galetes

M'agrada molt organitzar el lloc on cadascú seu a taula. Així no cal la típica pregunta: on m'assento? com ens posem? I a vegades crea inclús un moment de tensió.
A més, penso que és una manera divertida i original de rebre i donar la benvinguda als convidats.
Intento marcar els noms dels convidats cada vegada d'una manera diferents. Ja us he posat alguns exemples com per cap d'any o per l'aniversari del meu home
Ja que recentment havia assistit a un taller de galetes, vaig pensar que seria un bon moment per posar en pràctica la recepta. I el resultat va ser aquest:


Vaig fer les galetes amb aquesta forma arrodonida. També vaig fer galetes amb forma de triangle (una mica més petit que les galetes rodones). Vaig desfer xocolata fondant per escriure els noms i amb la mateixa xocolata vaig enganxar les galetes de triangle darrera per tal que es mantingués dret l'indicador del nom.

Va quedar molt original. Aquí ja tenim la cassola dels caragols a la gormanta a taula a punt per asseure'ns i repartir.

diumenge, 18 de novembre de 2012

Menú del meu aniversari

Bones, ja sabeu que el mes passat va ser el meu aniversari. Ja vaig posar l'entrada del pastís!!
Per menú no volia fer "platets" perquè tot i que m'encanten, són molt laboriosos, porten molta dedicació i no volia passar el dia del meu aniversari a la cuina.
Així que vaig decidir fer: 
- de primer plat: caragols a la gormanta, que es poden fer el dia abans o al mateix matí. Senzill i "ràpid" de fer. La veritat és que no tinc fotos perquè teníem tanta gana que ens vam posar ràpid a la feina. Això sí, estaven per llepar-se els dits. Quin èxit que van tenir.
- de segon plat: costelles de porc amb rovellons i shitakes i patates hasselback


.El sopar va ser tot un èxit i el menú va agradar molt. Fins la pròxima!

dissabte, 10 de novembre de 2012

Taller de decoració de galetes

L'altre dia vaig assistir a un taller de decoració de galetes que organitzava la botiga Delfín de Tàrrega.
Va ser molt divertit.
Primer la professora ens va ensenyar a fer les típiques galetes de manega (o danish butter cookies).
I després ens va ensenyar com decorar-les de dues maneres diferents: amb fondant o bé amb glassa o icing.

Galetes de mantega:
Ingredients:
- 1 ou gran
- 200 gr. de mantega
- 200 gr de sucre llustre
- 400 gr de farina
- aroma de vainilla

Elaboració:
Deixar a temperatura ambient l'ou i la mantega.
Tamisar la farina i el sucre llustre.
Batre la mantega pomada amb el sucre llustre.
Afegir l'ou batut amb l'aroma, de mica en mica.
Un cop estigui tot ben incorporat, afegirem la farina en 3 o 4 vegades.
Estirarem la massa (amb paper de forn a sota, la massa la mig, i un altre paper de forn a sobre).
Guardarem la massa estirada un parell d'hores a la nevera.
Encendrem el forn a 180º.
Tallarem la massa amb els tallapastes escollits.
Courem les galetes en una safata amb paper de forn de 10 a 15 minuts.
Deixar refredar les galetes en una reixeta.
Decorar al gust i servir.

Tant el fondant com el icing ho venen a les botigues especialitzades en reposteria. Tu li afegeixes el colorant que vols.
Ara només falta que m'anima a provar-les de fer a casa!!

dimecres, 7 de novembre de 2012

Un altre pastís d'aniversari

Ja us he dit que el mes d'octubre és un mes de celebracions a casa nostra!!
Primer va ser l'aniversari de la meva fillola i després el meu.
Aquí us deixo el pastís que vaig fer per celebrar-ho amb els meus amics:


Vaig fer un pa de pessic, amb una capa de melmelada de plàtan i una altra capa de melmelada de préssec (casolanes). Als costats del pastís hi havia ametlla crocant, i "cagallonets" de xocolata negra i de colorets.
Vaig cobrir el pastís amb una mica de xocolata de cobertura, mantega i nata per cuinar.
Finalment vaig muntar la nata i la trufa i vaig fer la decoració.
La veritat és que quedava molt vistós!!

dilluns, 5 de novembre de 2012

Pastís d'aniversari per la meva fillola

Durant el mes d'octubre hem estat de celebracions!!
Primer us ensenyaré el pastís que vaig fer per la meva fillola que feia 2 anyets.
De totes les versions que vaig trobar per la xarxa, jo he fet la meva. Espero que us agradi:

 Per decorar la safata vaig comprar unes papallones molt vistoses (amb purpurina i 3D) que li donaven un toc més infantil! Després va anar tota la festa amb la papallona enganxada a la samarreta!!
Si la presentació ja feia goig, imagineu-vos el seu gust!! Estava boníssim!!
Quan la Mireia va veure el seu pastís d'aniversari en forma de papallona li va fer molta gràcia.
Per fer la massa vaig fer un pa de pessic tradicional, i després vaig fer una capa de melmelada de plàtan casolana i una altra capa de melmelada d'albercoc (no sé si es pot apreciar a la imatge). Per sobre vaig fer una cobertura amb xocolata negra, una mica de mantega i una mica de nata.
I després la imaginació de cadascú per fer els dibuixos de la papallona amb "lacasitos" i amb neules de xocolata per fer el cos i les antenes.

I aquí els teniu, a la Mireia i al Joel, just abans de bufar!!
Moltes felicitats preciosa!!