dimarts, 24 de gener de 2012

Idees de detallets per regalar

Què bonic que és això de fer regals a la gent que estimes! I a la vegada, què complicat!

A vegades, et trobes que has de fer un detallet a algú: un amic invisible, o quan vas de visita a una casa, o algun sant...

Sovint recorrem a la forma més senzilla que és anar a alguna botiga i comprar qualsevol cosa. Però a vegades, hi ha coses que tenen més significat, que no es poden valorar!


Jo animo a totes les persones que ens agrada la cuina, o fer manualitats, o cosir... que ho utilitzem en aquests moments. És per això que he fet un recull d'algunes idees de regals que jo he fet, o al revés, que m'han fet a mi durant aquest any passat.


El primer que us ensenyo és un Test de xocolata que vaig preparar a l'estiu, quan va néixer la tercera filla d'un amic nostre. Quan vam fer la visita i li vam portar el regal, vaig creure adient que havia de fer un detallet a les altres dues filles. I és per això que en comptes de comprar-los alguna cosa els hi vaig donar un test d'aquests a cadascuna. Tots van quedar sorpresos!



Una altra idea és regalar alguns pots de conserva. Amb això segur que sempre quedes bé!


Aquest és el regal que vaig fer a la meva amiga invisible al sopar de Nadal de la feina. 
En una bossa de paper vaig enganxar una etiqueta amb el nom del blog "De l'hort a l'olla" i hi vaig posar:

- un pot de conserva de sofregit. Jo el faig només de tomàquet i ceba (rectificat de sal i sucre).
- un pot de conserva de tomàquet fregit.
- un pot de melmelada de pera amb canyella.
- i per últim, un pot per a fer cookies. Aquesta idea crec que és molt original i ha agradat molt. 

Vaig veure aquesta idea en diferents blogs però el que em va inspirar va ser el de Coses de Llàbiro amb el post Cookies in a jar
Vaig posar els ingredients de la seva recepta en un pot amb unes instruccions ben senzilles: "Barrejar els ingredients del pot amb 1 ou i 100 g de mantega. Enfornar a 180º durant 15 minuts".

Ara ja us puc dir que l'amiga invisible ha fet les cookies amb la seva filla i que va ser tot un èxit i una tarda ben divertida!


Aquesta botella de vidre plena d'oli d'oliva va ser el detall que la meva cunyada ens va fer per Nadal. 

Resulta que ella també té un blog, Labores, on explica les seves aficions. Sobretot ella fa labors de patchwork, punt de creu... i també aquest any passat es va apuntar a pintura decorativa. 

Una mostra és aquest regal. Però podreu trobar més idees al seu blog, si hi voleu donar un cop d'ull.



I per últim us ensenyo aquest joc de cuina format per un davantal, una manyopla i un agafador. 

El conjunt és molt bonic ja que és de quadrets verds. A més, amb punt de creu es van fer els detalls (unes maduixes) que es veuen a les butxaques del davantal i a la manyopla. El punt de creu no el vaig fer jo, sinó una veïna de la meva mare que en sap molt. 

Per completar el kit, vaig buscar una roba de quadrets semblant per decorar la tapa del pot de conserva. 

Els pots sempre els regalo amb una etiqueta del blog on hi posa què és i la data de fabricació.








Bé, espero que us animeu a regalar "coses" fetes per vosaltres mateixos/es, perquè a vegades no cal que tinguin molt valor (econòmic), per fer sentir a l'altra persona "especial".

Petons a tots!

dissabte, 14 de gener de 2012

Entrants del sopar de cap d'any 3 i recepta del 15

Un altre entrant que vaig fer la nit de cap d'any van ser aquestes carxofes farcides de cruixent de pernil i ceba amb formatge ratllat. 


Ingredients i elaboració:

- Una bossa de mini carxofes (o carxofes baby). Jo les vaig comprar de la marca Hacendado. Venen congelades i en cada bossa n'hi ha unes 25-30 unitats. Després només cal seguir les instruccions. Vaig posar-les a màxima potència al microones durant 6 minuts i llestos.

- 2 o 3 talls de pernil salat ben finet. Per fer el cruixent de pernil, el vaig posar al forn uns 20 minuts a 180º tapat entre una làmina de paper de forn i amb un pes a sobre. Després el vaig passar per la picadora.

- Ceba fregida cruixent. Ja la vaig comprar feta de la marca Hacendado. Després la podeu utilitzar per moltes altres receptes: per hamburgueses, amb la carn, per decorar amanides, cremes, salses... Li dóna un toc molt característic.

- I per últim, a sobre les carxofes els hi vaig posar una mica de formatge ratllat.

Unes gotes d'oli, sal, pebre i ho gratinem al forn 5 minuts. S'ha de portar a la taula de seguida per menjar-lo calent.


Ja que el tema de la recepta del 15 d'aquest mes són les carxofes, aprofito per enviar-los-hi l'enllaç i així participar d'aquesta iniciativa. Felicitats nois per aquest primer any tan exitós! 

Aquest d'aquí baix és el Taper, que també va celebrar cap d'any!

dimecres, 11 de gener de 2012

Entrants del sopar de cap d'any 2

Continuem amb altres dels entrants que vaig fer la nit de cap d'any. 
Per una banda us presento una crema de carabassa amb cruixents de pernil i formatge, i d'altra banda unes tartaletes variades.

Crema de carabassa amb cruixents de pernil i formatge:
Com que era com una "tapa" ho vaig presentar en una copeta petita on hi cabien 4 cullerades.

 Vaig aprofitar la copa per penjar amb una mini agulla d'estendre la roba amb motius nadalencs una fotografia de cadascú per tal que tothom sabés on s'havia de seure. Va quedar molt original i a tothom li va fer molta gràcia.
 Vaig fer una recepta de crema de carabassa molt simple. Només portava carabassa, ceba i una mica de crema de llet, sal i prebre. Vaig posar el pernil salat i el formatge al forn amb una altra safata a sobre per tal de fer un cruixent. Després ho vaig trencar a trossets i els vaig posar per sobre la crema.
Em sembla que als amics els hi va "saber a poco" perquè estava boníssima.

Ja que parlo de cremes de carabassa, us volia recomanar la crema de la Roser, de Trifàsic de Baileys. Vaig trobar molt encertat la barreja amb mascarpone. Roser, aquesta me l'anoto i la propera la faré al teu estil. A casa ens encanta!

Tartaletes variades:
És un dels entrants més vistoses, que més ens agraden i que baixen més bé (amb dues mossegades ja els tens a baix).
Les tartaletes que vaig fer van ser les següents:
- Tartaleta de formatges amb nous i raïm: vaig treure la recepta del blog de la Dolors
- Tartaleta de ceba caramelitzada amb formatge de cabra i  melmelada de tomàquet: aquesta ja la vaig fer fa un temps
- Tartaleta de paté de gírgoles amb melmelada de carabassó: us deixo l'enllaç del meu paté de gírgoles. La melmelada de carabassó també la vaig fer jo a l'estiu, però encara no l'he penjat.
- Tartaleta de bacó, crema de llet i formatge ratllat: també del blog de la Dolors

Tot estava deliciós!

dissabte, 7 de gener de 2012

Entrants del sopar de cap d'any 1

 Va ser una nit genial: vam riure, vam cantar, vam ballar, vam menjar... i vam fer un munt de fotos (ja us n'ensenyaré alguna). I el més important és que vam estar amb bona companyia, els amics.

Per començar el sopar, i mentre esperàvem que arribés tothom, vaig preparar el còctel (del post anterior) acompanyat d'unes piruletes: la piruleta de formatge (que aquesta vegada hi vaig posar olives) i la piruleta de formatge fresc amb codonyat arrebossada de nous i pernil salat.

Per fer l'arrebossat vaig posar al forn el pernil salat i després el vaig passar per la picadora. Les nous també les vaig passar per la picadora i ho vaig barrejar tot en un plat. Després vaig passar les piruletes de formatge fresc i codonyat per sobre. El sabor era espectacular, boníssimes!
Són unes receptes fàcils de menjar, que es poden menjar de peu, mentre et vas fent fotos i esperes a la gent i a una mà hi tens una copa de còctel. Genial!

dijous, 5 de gener de 2012

Còctel de benvinguda del nou any

Hola a tots i totes de nou. Després d'un temps de descans m'agradaria tornar a posar alguns posts de les "coses" que vaig fent, tant a la cuina com a l'hort.
La nit de cap d'any van venir alguns amics a casa a sopar. Avui us presento el còctel de benvinguda que vaig fer. És molt senzill. Només porta suc de taronja natural, una mica de llimona, sifó i vermut blanc. Les proporcions van al gust de cadascú, segons si us agrada més o menys fort.
El que més va encuriosir als invitats van ser els glaçons que vaig utilitzar. La idea la vaig treure del blog de cuina de la Dolors. Es tracta del seu aperitiu sòlid, i tal com diu ella, causa sensació poder menjar d'una sola mossegada l'oliva i el vermut gelatinitzat.

No deixeu de provar-ho! i Bon any nou!